
Dnes v Kauflande som zbadala údenáča, tak bolo rozhodnuté, čo sa bude dnes variť. Ja som tu už raz spomínala, že u nás sa ryby veľmi nejedli, ak, tak filé a niekedy kapor. Čiže ja rybu síce milujem, ale jesť ju podľa bontónu🤦♀️, nehrozí, s tým mám veru problém. Takže v reštikách sa objednáva filé, doma je expert na vykosťovanie Conny, ale ja si ju aj tak najlepšie vychutnám doma u starkej na Vianoce, keď sa “paprem” bez publika sama s kosťami. Dnes to bolo ale jednoduché, údenáča zvládame😍.
INGREDIENCIE
- 100g masla
- 2 varené vajcia
- 1 kl horčice
- 1 údenáč
- 20g cibule
- 5 g kapár
POSTUP
Vymiešame maslo s varenými žĺtkami a horčicou. Pridáme nasekaného údenáča, ja som túto masu ešte rozmixovala. Medzitým si nakrájame cibuľu, kapary a bielka. Cibuľu s kaparami primiešame do nátierky a natierame najlepšie na “dlhú žemľu” Ja som natierala na ciabattu a chlebíčky posypeme varenými bielkami. Ja som si ešte pridala citrónovú šťavu, mne to k údenáčovi pasuje.