
„italský chléb z roku 1956“, po mojom „ciabatta“ 😍
Toto pečivo som robila minule, keď sme grilovali. V chladničke som mala droždie pred koncom dátumu spotreby a ja veľmi nerada niečo z potravín vyhadzujem😜, tak som si povedala, že skúsim. Už dlho som po tom recepte pokukávala, je od “majstra studenej kuchyne”, pána V. Vrabca z roku 1956. Trošku som si ho upravila.
INGREDIENCIE
- 250g múky (píše polohladkú, ja som dala hladkú)
- 18g droždia
- 1 PL olivového oleja
- soľ
- 130ml vody( podľa potreby)
POSTUP
Všetko spracujeme na redšie cesto a necháme nakysnúť. Potom ho zrazíme a necháme opäť kysnúť, tento postup opakujeme 3x. Urobíme obdĺžnikový bochník a necháme opäť nakysnúť. Preložíme do vymastenej, múkou vysypanej formy, prípadne na pekáč. Trúbu som si zapla na 240°C horný/dolný ohrev a chlieb nechala 15 minút piecť, potom znížila na 210°C a dopiekla- ešte asi 10 minút. Bol dobrý aj na druhý deň👌