
Tento recept je opäť z jednej prastarej kuchárky, len trošku upravený. Keď som ho prvý krát videla, povedala som si, že ho určite niekedy vyskúšam. Kto má rád údenáče, príde si na svoje. Najskôr som si nevedela predstaviť, ako to bude chutiť, ale chutí to presne ako údenáč, akurát to má chrumkavý obal👌. Ja som ich robila na Veľký piatok, dali sme si k nim varené zemiačky a uhorkový šalát so smotanou.
INGREDIENCIE
- 2 údené makrely
- 1 žemľu
- 1 cibuľu
- 1 PL masti
- 2 vajcia
- 3-4 PL strúhanky
- hladká múka, vajíčko, strúhanka na obaľovanie
POSTUP
Cibuľu nakrájame na drobno a necháme na masti zosklovatieť. Žemľu namočíme do vody. Údenáče očistíme a spolu s vytlačenou žemľou rozmixujeme. Pridáme vajíčka, cibuľu aj s masťou, strúhankou zahustíme, posolíme a okoreníme. Tvarujeme malé karbonátky, ktoré obaľujeme v múke, vajciach a strúhanke. Vyprážame na masti, alebo oleji.