
K Mníchovu určite patrí. Obazda, a keďže tu žijeme, tak sme sa rozhodli, že aj na našom Blogu nesmie chýbať. Naše “kanapky” sú síce viac rustikálne, obazda sa tradične podáva s typickými bavorskými praclíkmi, my sme z nej urobili jednohubky na domácich luhovaných rožkoch, zdobené klasicky reďkovkou a červenou cibuľou.
Recept je v podstate veľmi jednoduchý, potrebujete len kvalitné syry. A v tom u nás na SK bol problém. Robili sme ju na Ajine narodky a “o ničom” . Tu už vieme, aký syr používame, ale doma sme vyrazili do obchodov, nakúpili kadejaké syry a skúšali. V recepte Vám napíšem, čo má byť a naše tipy, čo sme použili, keď sme urobili druhý pokus. Syry aj maslo si vyberte 2 hodinky predtým z chladničky.
INGREDIENCIE
- 200g Milbona syru, červeného Le Cremeux aromatic, z lidlu má byť Limburger- kto nemá rád tie zrelé, aromatické syry, vynechá, dá dvojitú dávku toho druhého🥰
- 200g mäkkého syru s plesňou- camember, my sme dali Brie od Président
- 90g masla
- 2 lyžičky mletej červenej papriky
- 1/2 kl drvenej rasce
- 1/4 kl soli
- trochu čierneho korenia
- 1-2 PL piva, má byť kvasinkové, na zriedenie, môže byť, nemusí, ja som dala naše😇
POSTUP
Syry nakrájame na kocky, pridáme maslo a koreniny a vidličkou roztlačíme. Tu vidíme, či máme kvalitné syry, ak hej, netreba ďalej mixovať, všetko má krásnu krémovú konzistenciu, ak treba zriedime pivo. Kto chce mať jednoliatu masu, môže zmixovať, my máme radi tie kúsky syru tam👌. Dáme odstáť do chladničky. Pred podávaním vytiahneme skôr z chladničky, aby nám obazda opäť “skrémovatela” Podávame s praclíkmi, cibuľou, reďkovkami…