Skip to main content
CestovinyZo sveta

Paprika Carbonara

By 28. mája 2025No Comments

Dneska pre Vás nemám žiaden recept od starkej, ale jeden z mojich najobľúbenejších, ktorý si obľúbila aj starká. Hlavne preto, že si ho viete urobiť aj v lete, keď máte veľa papriky, do pohárov na zimu a potom už len zohrejete pridáte Creme Fraiche, alebo kyslú smotanu, uvaríte cestoviny a skvelý obed je za pár minút na stole. Samozrejme treba použiť výborný ajvar, vtedy je aj omáčka výborná 🥰 Najlepšie ak máte domáci, ja som objavila tento macedónsky, je síce trošku drahší, ale je vynikajúci, tak keď budete v chorvátsku si ho určite kúpte, neobanujete 😋 Tak krásny deň 🫶

INGREDIENCIE:

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčky cesnaku
  • malý kúsok zázvoru
  • 4 červené papriky
  • olej
  • 100g slaniny
  • šálku vývaru
  • soľ, korenie
  • malý pohár ajvaru
  • 2 PL creme Fraiche
  • viazaničku kôpru

POSTUP:

Cibuľu, cesnak, zázvor, papriku a slaninku nakrájať na malé kocky. Opražíme cibuľu, cesnak a zázvor, pridáme slaninku a tiež chvíľu opražíme. Pridáme papriku , osolíme, okoreníme, opečieme také tri minúty a zalejeme vývarom. Zakryté dusíme asi 10 minút. Nakoniec pridáme ajvar, creme Fraiche a kôpor. Použite len kvalitný a mňamkový ajvar. Ak nemáte štipľavý, môžete dať ešte čili. Ak budete zavárať, alebo dávať do mrazáku, urobte omáčku bez creme fraiche, to pridajte až keď omáčku zohrejete. Dobrú chuť 😋

Video, ako na to