
Vanilkové rohlíčky mám u nás doma asi najradšej ja, Aja. Robím ich tiež medzi prvými a skladujem v plechovej dóze, lebo také odležané chutia mne najlepšie. Ale dobré sú aj hneď, kolegovci sa nesťažovali 😂 Len trošku napuchnú a ako keby sa „rozlejú” takže si ich musíte už pekne vytvarovať na plech, ale odporúčam na to silikónovú formu, potom Vám krásne budú držať tvar. Pekný deň a príjemné pečenie 🫶
INGREDIENCIE:
- 300g mletých lieskových orechov
- 600g hladkej múky
- 200g práškového cukru
- 500g masla
Posýpka:
- 4 PL cukru
- 4 balíčky vanilkového cukru
POSTUP:
Oriešky, múku cukor a maslo vymiešame, tvarujeme rožky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, ventilátor pečieme asi 10 minút. Ešte teplé ich obalíme v zmesi cukru a vanilkového cukru. Nechať vychladnúť a skladovať v plechovej dóze. Z tejto dávky Vám vyjde asi 140 kusov, ak chcete menej, urobte len z polky. Dobrú chuť 😋