
Je „lehce nasládla“ od mrkvičky a hrášku a vonia po nej celý dom. Halušky sú kypré a jemné… poviem Vám, na parádu.
INGREDIENCIE
- kuracie drobky
- 2 mlade mrkvy
- 1 malý kaleráb
- mladá cibuľka
- 3 strúčky cesnaku
- Salku mladého hrášku
- petržlenová a zelerová vňatka
Na halušky:
- 1 vajce
- soľ
- 50g hrubej múky
- trošku prášku do pečiva
POSTUP
Dáme variť kuracie drobky, osolíme a privedieme k varu. Odoberáme „šuminy” pridáme mrkvu, kaleráb, zelerovú a petržlenovú vňatku, cibuľku, cesnak a na miernom ohni varíme, neskôr pridáme hrášok. Na halušky zmiešame vajce, trošku soli, hrubú múku (voláme ich krupicové, dávame hrubú múku) a trošku prášku do pečiva a hádžeme do vriacej polievky. Keď vyplávajú, môžeme sa do nej pustiť. Dobrú chuť 😋