
Tento recept mám ešte z čias Aupair. Toto bolo jediné jedlo, ktoré mi chutilo, keď varila „stará” Ona teda skoro nikdy nevarila, malá jedla skoro stále len Maultaschen (hotový výrobok) s kečupom, alebo varené zemiaky v šupke s bylinkovým tvarohom (tiež hotový produkt) nič iné nechcela jedávať 🥴 Ale táto polievka a zapečené cestoviny mi vždy chutili. A varím si ju dodnes, pretože na ňu nepotrebujete veľa vecí, väčšinou ich máte doma a dobre zasýti. Ja som si ju zmenila len v tom, že si tam nakoniec extra dávam ešte pór, lebo ho mám veľmi rada a pridám citrónovú šťavu. Čo Vy na to, skúsite? Pekný deň 🤗
INGREDIENCIE
- 50g slaninky (nemusí byť, ale pridá tomu lepšiu chuť)
- 2 väčšie zemiaky
- 2 menšie mrkvy
- 1 pór
- 1,5l vývaru/vody
- soľ, korenie, masť/olej
- šľahačková smotana, alebo smotana na varenie
- párky
- citrón (nemusí byť, mne ale tú polievku tak osvieži)
POSTUP
Slaninku nakrájame na pásiky, zemiaky na kocky, mrkvu, pór a párky na kolieska. Na masti opečieme slaninku, pridáme pol póru. Ja dávam tú zelenšiu časť do základu a tú belšiu si nechávam na neskôr. Chvíľu osmahneme, pridáme mrkvu a zemiaky, posolíme, okoreníme a zase chvíľu poopekáme. Zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Keď je všetko mäkké rozmixujeme, pridáme smotanu, druhú polku póru a párky a za stáleho miešania ešte chvíľku povaríme. Dochutíme a kto chce si pridá citrónovú šťavu. Dobrú chuť 😋