Skip to main content
Studené pokrmy

Huspenina

By 28. mája 202531 mája, 2025No Comments

Ďalšie z jedál, ktoré milujeme a v zime u starkej nesmú chýbať. Vždy sa robila pár dní pred Vianocami, aby sa do Štedrého večera stihla zjesť (keďže u nás sa na Štedrý večer mäso neje). Máme ju radi všetci, tu sa nemuselo nikdy zvažovať, čo, ktorý z nás neje🤣. Nedávno kámoška Bea spomínala, že oni ju zavárajú, tak to starká skúsila a super, teraz si ju berieme so sebou a môžeme si na nej pochutiť hocikedy.

INGREDIENCIE

  • 2bravčové nožičky
  • 1/2 kg bravčových koží
  • 1 údené koleno
  • 1 cibuľu
  • hlávku cesnaku
  • bobkový list 2-3
  • nové korenie 7-8 guličiek
  • soľ
  • 4 litre vody

+ kto má čo rád, my dávame zavárané uhorky.

POSTUP

Všetko, okrem uhoriek privedieme k varu, odstránime „šuminy”  a potichučky varíme 5-6 hodín, kým mäso neodpadá od kostí. Do tanierov si dáme vykostené mäsko, kto má rád aj nakrájané kože, my pridávame uhorky, a zalejeme vývarom. Necháme v chlade stuhnúť. Ak chceme zavárať, dáme ju do vhodných pohárov, zatvoríme a sterilizujeme 30 minút pri slabom vare. My si ju po stuhnutí polievame octom a podávame s cibuľou. Dobrú chuť 😋

Video, ako na to