Skip to main content
Mäso a hydina

Černohorský rezeň

By 6. augusta 2025No Comments

Takže máme po dovolenke a realita začína🤷‍♀️. Prvá práčka beží a ja sa snažím “aklimatizovať”. Teplo jak v Grécku len “luft” nejak oveľa ťažší. Rezne som robila ešte pred dovolenkou, ale keďže treba pomazať fotky, dám Vám ich hneď teraz.

Kto by ich nepoznal, patria k slovenskej klasike, aj keď u nás doma starký vždy vtipkoval, keď obyčajný rezeň trochu viac pripiekol, že to je Černohorský. Čiže , ja som dosť dlho nevedela, aký rezeň sa pod tým názvom vlastne skrýva😇.

Na rezne si vezmeme mäsko, aké máme radi, stehno, karé, ja som si zobrala krkovičku, čo som neskôr oľutovala, lebo pár kúskov bolo dosť mastných.

INGREDIENCIE:

  • 4 zemiaky, nastrúhané na jemno
  • 2 vajcia
  • 2-3 PL hladkej múky (podľa zemiakov)
  • prípadne trochu mlieka
  • majoránka
  • strúčik cesnaku, soľ, korenie podľa chuti

POSTUP:

Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Vymiešame cesto, primerane husté, rezne v ňom obalíme a v masti, či oleji na strednom ohni smažíme. Upečený posypeme strúhaným syrom a podávame s pyré alebo šalátom, alebo ako ja, s dusenými zemiakmi😋

Video, ako na to