
Cuketa tiež definitívne patrí k letu, ja mám cuketu veľmi rada, kupujem celý rok, ale niet nad cuketu z vlastnej záhrady 🥰 Vlastne všetko z vlastnej záhrady je top.
Ako máte najradšej cuketu Vy?
My ju robievame len tak opečenú s vegetou a cesnakom, ako jednohubky, vysmážanú, plnenú mäsom a syrom, carpacccio, alebo rýchlu polievku…
Čo by ste si teraz dali Vy? Ak máte chuť na polievku, tak tu mám pre Vás jeden recept, ktorý si viete obmeniť na niekoľko spôsobov, pekný deň 🤗
INGREDIENCIE
- 1 cibuľa
- 2 strúčky cesnaku
- 1PL masla
- 2 menšie cukety
- 3 malé zemiaky
- 1 l vývaru
- tavený syr v črievku, alebo nátierkové maslo
- soľ, korenie
- mrazená maslová zelenina ( nemusí byť)
POSTUP
V hrnci rozohrejeme maslo a osmažíme na ňom na drobno nakrájanú cibuľu s rozpučeným cesnakom, posolíme. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu a zemiaky, posolíme a chvíľu osmažíme. Zalejeme vývarom a necháme 15-20 minút povariť. Pridáme syr, alebo nátierkové maslo, necháme roztopiť a tyčovým mixérom pomixujeme do hladka. Tu už je polievka hotová, môžete si ju posypať cesnakovými krutónmi, alebo ak chcete prisypte mrazenú maslovú zeleninu a nechajte chvíľu povariť. Alebo len mrazený hrášok, každému podľa chuti, alebo kto má čo doma 🥰 Dobrú chuť 😋