Skip to main content
Mäso a hydinaZo sveta

Kari kura

By 8. augusta 2025No Comments

Dneska úplne z iného súdka 🥰 A predtým než začne diskusia, že starká nepoznala bambusové klíčky atď., tak naša starká chodí na Čínu a miluje všetko exotické a sama tiež varieva rôzne kuchyne. Tak ži a nechaj žiť 🫶 Aj nám niekedy proste chutí aj iná kuchyňa. Toto Karí Kura mám veľmi rada, je to taká odľahčená verzia, máte to za 20 minút aj s prípravou na stole a chutí teda aspoň nám veľmi dobre. Tak možno niekedy využijete, pekný deň 🤗

INGREDIENCIE:

  • 300g kuracích pŕs
  • 3 červené papriky
  • malý pohár bambusových výhonkov
  • 150g mrazeného hrášku
  • 100ml pomarančovej šťavy, alebo džúsu
  • 2 hrste slaných arašidov
  • 4 PL kyslej smotany, alebo Creme Fraiche/Legere (môžete dať aj kokosové mlieko)
  • soľ, korenie na kura, karí korenie (môžete dať aj Kari pastu)
  • olej

POSTUP:

Kuracie prsia nakrájame na kocky, môžete ich poprášiť maizenou, pokvapkať sójovou a worčestrovou omáčkou a troškou oleja, ale nemusíte. Papriku nakrájame tiež na kocky, bambus na pásiky, už kúpite aj nakrájaný. Na panvici rozohrejeme olej a prsia na ňom krátko, prudko opečieme, posolíme, okoreníme korením na kura. Pridáme papriku, bambus, hrášok a zalejeme pomarančovým džúsom. Podusíme 8-10 minút. Pridáme kari, premiešame. Môžete zahustiť 1kl maizeny rozpustenej v troške vody. Zoberieme z plotne a posypeme arašidmi. Pridáme Creme Legere, alebo smotanu, premiešame a môžeme podávať. Ak použijete kokosové mlieko, tak by som mäso po opečení vybrala, pridala zeleninu, džús, podusila. Pridala kari, kokosové mlieko a spolu ešte povarila. Nakoniec by som pridala mäso a arašidy a to už len prehriala. Dobrú chuť 😋

Video, ako na to