
Dneska úplne z iného súdka 🥰 A predtým než začne diskusia, že starká nepoznala bambusové klíčky atď., tak naša starká chodí na Čínu a miluje všetko exotické a sama tiež varieva rôzne kuchyne. Tak ži a nechaj žiť 🫶 Aj nám niekedy proste chutí aj iná kuchyňa. Toto Karí Kura mám veľmi rada, je to taká odľahčená verzia, máte to za 20 minút aj s prípravou na stole a chutí teda aspoň nám veľmi dobre. Tak možno niekedy využijete, pekný deň 🤗
INGREDIENCIE:
- 300g kuracích pŕs
- 3 červené papriky
- malý pohár bambusových výhonkov
- 150g mrazeného hrášku
- 100ml pomarančovej šťavy, alebo džúsu
- 2 hrste slaných arašidov
- 4 PL kyslej smotany, alebo Creme Fraiche/Legere (môžete dať aj kokosové mlieko)
- soľ, korenie na kura, karí korenie (môžete dať aj Kari pastu)
- olej
POSTUP:
Kuracie prsia nakrájame na kocky, môžete ich poprášiť maizenou, pokvapkať sójovou a worčestrovou omáčkou a troškou oleja, ale nemusíte. Papriku nakrájame tiež na kocky, bambus na pásiky, už kúpite aj nakrájaný. Na panvici rozohrejeme olej a prsia na ňom krátko, prudko opečieme, posolíme, okoreníme korením na kura. Pridáme papriku, bambus, hrášok a zalejeme pomarančovým džúsom. Podusíme 8-10 minút. Pridáme kari, premiešame. Môžete zahustiť 1kl maizeny rozpustenej v troške vody. Zoberieme z plotne a posypeme arašidmi. Pridáme Creme Legere, alebo smotanu, premiešame a môžeme podávať. Ak použijete kokosové mlieko, tak by som mäso po opečení vybrala, pridala zeleninu, džús, podusila. Pridala kari, kokosové mlieko a spolu ešte povarila. Nakoniec by som pridala mäso a arašidy a to už len prehriala. Dobrú chuť 😋