
Ľudia moji, toto vajce- „dobré, lepšie, najlepšie!“… Ak ste niektorí, tak ako my unesení klasikou, budete príjemne prekvapení. Ale poviem Vám, nájdite si čas a urobte ho presne podľa gramáže- ja som si dala prvú lyžičku-a- nostalgia pur-tá chuť, nepreháňam, úžasné
INGREDIENCIE
- 155g ošúpaných uvarených zemiakov (čistá váha)
- 285g šunkového salámu
- 144g zaváraných uhoriek
- 55g zaváraného hrášku
- 40g uvareného celeru
- 40g uvarenej mrkvy
- 20g horčice
- 10g octu
- 5g worčestru
- 250g majonézy
- 10g práškového cukru
- 0,5g čierneho korenia
- soľ podľa chuti
POSTUP
Uvarené zemiaky, celer, mrkvu, šunku a zavárané uhorky nakrájame na drobno, pridáme hrášok, korenie, cukor, ocot, horčicu, worčester a majonézu. Zľahka premiešame a posolíme podľa chuti. Dáme zachladiť a podávame s čerstvým chlebom..
Ako aj v šaláte, aj tu, som použila kupovanú majonézu. Zmiešala som ju podľa uváženia so šťavou z uhoriek a vytvorila tak preliv. Šunku mám opäť dusenú z Lidl. U nás na Slovensku je väčší výber, vyberte si, ktorá sa Vám najviac pozdáva. V originál recepte stojí „jemný salám“-mne sa tam táto hodila. A opäť je to o gramáži, dodržte ju a neobanujete. Do pohára dáme 60g vlašského šalátu, naň položíme rezom dolu polku na tvrdo uvareného vajca, prelejeme 20g majonézovým prelivom (majonézu zriedime vodou zo zaváraných uhoriek). Pridáme 14g- 2 kolieska salámu jemného, stočených do kornútiku, 9g- plátok uhorky nakrojenej do vejáriku, 8g- kúsok kapie, 8g sterilizovaného hrášku a 1,5 g petržlenovej vňate. A už len vychutnávame a cestujeme v čase… Dobrú chuť 😋
