
Tento recept mám z Hamburgu z mojich AuPair-kovských čias. Tak spomienky sú všelijaké, keďže pani v rodine bola alkoholička, boli dobré aj zlé dni. Tento šalát mi urobila raz na narodky, pamätám si, že bola vtedy total na mol 🤦♀️ úplne to prešvihla s korením a potom sa čudovala, že to deti nechceli jesť 🤷♀️ Ale teda, mne a mojim kámoškám chutil. Už som naň takmer zabudla, ale keď sme minulev Lidli videli túto salámu, spomenula som si naň. Lepšie je, ked’ si ju už kúpite nakrajanú na tenké plátky. My sme krájali sami a na druhý deň bol top 👌 Tak poďme na to 🥰
INGREDIENCIE:
- 120g salámy (môže byť menej)
- 3 väčšie rajčiny
- 3 väčšie zavárané uhorky
- 2 červené cibule
Nálev:
- 6PL uhorkovej šťavy
- 3PL oleja
- 4PL octu
- 1kl horčice
- 1/2 kl soli
- čierne korenie
Salám si nakrájame na tenké kolieska (najlepšie si dať nakrájať na tenko) a potom na pásiky. Rajčiny rozštvrtíme a nakrájame na pásiky, uhorky na kolieska a cibuľu na pol kolieska. Na nálev si dáme všetky suroviny do pohára na zaváranie, zatvoríme ho a poriadne pretrepeme. Zalejeme šalát a necháme aspoň 2 hodiny postáť, najlepšie cez noc. Dobrú chuť 😋