Skip to main content
Koláče

Škoricové slimáky

By 24. mája 2025No Comments

Dneska mám pre Vás trošku zdĺhavejší recept, ale určite si naň nájdite čas, oplatí sa. Keďže recept je dlhý, nemôžem sa moc rozpisovať, ale veď niekedy ani netreba veľa slov 🥰 Pekný deň 🤗

Cesto:

  • 100ml vlažnej vody
  • 50g cukru
  • polku kvasníc
  • 200ml vlažného mlieka
  • 700g hladkej múky
  • štipku soli
  • 2 vajcia
  • 70g oleja

Náplň:

  • 120g masla
  • 200g hnedého cukru
  • 1PL škorice

Na potretie:

  • 60g zmäknutého masla
  • 120g nátierkového masla
  • 80g práškového cukru
  • 1kl vanilkového cukru

POSTUP

Zmiešame vodu, cukor a kvasnice. Pridáme mlieko a 200g múky, premiešame a necháme 10 minút zakryté postáť. Pridáme zbytok múky, soľ, vajcia a olej a vymiesime vláčne cesto. Zakryjeme a necháme 2 hodiny kysnúť. Na plnku roztopíme maslo a necháme chvíľu vychladnúť, primiešame hnedý cukor a škoricu a poriadne premiešame. Cesto vyvaľkáme, potrieme plnkou a zrolujeme. Nakrájame na 12 kúskov, hrubých 3-4 cm a uložíme do vymastenej formy (ja som zabudla vymastiť, ale nelepili sa) Prikryjeme utierkou a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Rúru rozohrejeme na 180°c s ventilátorom a pečieme 20 minút. Na potretie vymiešame zmäknuté maslo s nátierkovým maslom, práškovým a vanilkovým cukrom (kľudne mixérom) a hneď ako ich vytiahnete z rúry ich potrite. Také vlažné chutia najlepšie 🥰 Dobrú chuť 😋

Video, ako na to