
Toto obdobie zrejme každý z nás využíva na grilovanie. Je to rýchlo, “trošku” diétnejšie ako vyprážané a chutí vždy skvele. My sme si tu kupovali takú naloženú krkovičku, tá bola nenormálne dobrá, zrejme síce plná éčiek, ale milovali sme ju. Samozrejme ju prestali vyrábať (ako pocitovo všetko, čo si obľúbim😇). Tak som si začala marinovať sama. Bývalá pacientka mi poradila túto suchú marinádu, ona dávala papriku, soľ a čierne korenie, ja som si ju trošku “vylepšila”. Mäso si trošku pokvapkáte olejom, vtriete do neho marinádu a necháte aspoň dve hodiny postáť, najlepšie cez noc. Pozor, solíme až pred grilovaním, mäso zostane šťavnatejšie.
INGREDIENCIE:
- 1 PL hnedého cukru
- 1 PL papriky
- 1 PL sušeného cesnaku
- 1 kl údenej papriky
- 1 kl sušenej cibule
- 1 kl čierneho korenia
- 1/2 kl drvenej rasce
- čili podľa chuti
POSTUP:
Všetko zmiešame a natrieme na mäso. Ja som použila citrónový olej, ak nemáte, môžete do marinády pridať trochu citrónovej kôry.