
Chystala som sa na maďarskú tarhoňovú polievku a nejak som asi bola moc hladná a zostala som pri slovenskej 😂 Ako som okoštovala, či je všetko mäkké, mi tá polievočka tak chutila, že som hneď naložila a zjedla. Až keď som strihala video ma napadlo, že som zabudla pridať kyslú smotanu 🙈 Ale samozrejme, že som to chcela vyskúšať aj so smotanou, tak som skúsila (druhá fotka) a obidve varianty sú vynikajúce. Ja mám teraz pol hrnca maďarskú a pol hrnca slovenskú 🤩 A len tak pre zaujímavosť, moje poprvé s tarhoňou 👍 Pekný deň 🤗
INGREDIENCIE
- 1 PL masti
- 2 cibule
- 2 strúčky cesnaku
- 1 šálka tarhone
- 250g údeného mäsa
- 3-4 zemiaky
- 2 mrkvy
- 2,5l vývaru
- soľ, korenie, paprika sladká a štipľavá
- *200g kyslej smotany (na ktorú som ja zabudla, ale nemusí byť)
POSTUP
Cibuľu nakrájame na drobné kocôčky, cesnak rozpučíme. Zemiaky a mäso nakrájame na väčšie a mrkvu na menšie kocky. V hrnci roztopíme masť a opečieme na nej cibuľu a cesnak. Prisypeme tarhoňu a opekáme do zlata. Posypeme paprikou a ešte chvíľku popražíme. Pridáme mäso a asi 5 minút ho poopekáme. Potom pridáme zemiaky a mrkvu a zase chvíľu opečieme, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a necháme variť. Keď je všetko mäkké, je hotovo a môžete vychutnávať. Dobrú chuť 😋
*Ak chcete maďarskú, tak keď sa začne polievka variť, si odoberte do misky asi 200ml tekutiny a nechajte vychladiť. Keď je vychladnuté primiešajte kyslú smotanu a keď je zelenina a tarhoňa mäkká. Odložte zo šporáku a nechajte tak 5 minút odstáť. Potom primiešajte zmes so smotanou a všetko premiešajte. Dobrú chuť 🫶
