Skip to main content
NátierkyRybyStudené pokrmy

Treska v majonéze

By 29. mája 202531 mája, 2025No Comments

Myslím, že keď sa opýtate Slovákov, žijúcich v zahraničí, ktoré zo slovenských jedál najviac postrádajú, bude 90% odpovedí obsahovať slovo “treska”. To pochopia najviac tí, ktorých sa to týka. My už máme doslova spísaný lístok, čo si doma dáme. Dokonca sme mali vždy aj vybrané domácnosti, kde si čo dáme❤️. Keďže času je vždy málo a chceme ponavštevovať všetkých blízkych. U Ľuba a Kačky je vždy vysmážaný syr a všakovaké klobky👌, na bryndzáky sme chodili do Zavara… no a treska a rybí šalát patria neodmysliteľne k nášmu výberu👍 Tu máme tiež našu obľúbenú nemenovanú značku😇. Ale teraz som objavila v starkinom zošite tento recept a skúsila som tiež. Vybrala som Kabeljau, aj keď Google mi tresku preložil ako 3 rôzne ryby🤔

INGREDIENCIE

Dáme si variť

  • 1,5l vody
  • 150ml octu
  • 3 bobkové listy
  • 5/7guličkami č.korenia
  • 1 lyžičku soli.

Keď sa začne variť, vložíme

  • 2 očistené menšie mrkvy.

Varíme 5 minút a vyberieme. Po ďalších 10 minútach vložíme

  • 500g rozmrazenej tresky a varíme 15 minút. Medzitým si zmiešame
  • 250g majonézy
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 3 lyžice octu
  • 1 nadrobno nakrájanú menšiu cibuľu.

POSTUP

Mrkvu nastrúhame na jemno a pridáme k majonéze. Nakoniec si nasekáme vychladnutú tresku, primiešame k pripravenej hmote a dochutíme. Necháme odstáť v chladničke, najlepšie do rána a už len vychutnávame👌

Video, ako na to