Skip to main content
Z pekáča

Zapekané zemiaky s bryndzou

By 22. mája 202523 mája, 2025No Comments

Už dlhšie som mala chuť na francúzske zemiaky, ale keďže ten recept tu už máme, urobila som tieto zapekané s bryndzou. Sú veľmi podobné, ale tá bryndza a cesnak tomu dodá zase inú chuť. Pekný deň 🤗

INGREDIENCIE:

  • 1,5 kg zemiakov
  • 1 klobása
  • 100 g údenej slaniny
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g bryndze
  • 150 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • sol‘, korenie, rasca
  • olej

POSTUP:

Zemiaky uvaríme v šupke. Slaninu pokrájame na pásiky, klobásu na kolieska, cibuľu na polmesiačiky a cesnak na drobno. Slaninu popražíme, pridáme klobásku a osmahneme ju. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, pokrájame na kolieska. Dni ohňovzdornej misy pokvapkáme olejom naukladáme tretinu zemiakov, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, na to opraženú klobásu a slaninu, cibuľu, cesnak a rozmrvenú bryndzu, nadrobno posekanú ci-bulu a cesnak. Postup opakujeme tak, aby vrchnú vrstvu tvorili zemiaky. Polejeme ich výpekom a dáme do vyhriatej rúry na 200°C, horný/dolný ohrev piecť asi 20 minút. V mlieku rozšľaháme vajíčka s trochou soli, zemiaky tým zalejeme a zapečieme ešte asi 15 minút do chrumkava. Dobrú chuť 😋

Video, ako na to