
Už dlhšie som mala chuť na francúzske zemiaky, ale keďže ten recept tu už máme, urobila som tieto zapekané s bryndzou. Sú veľmi podobné, ale tá bryndza a cesnak tomu dodá zase inú chuť. Pekný deň 🤗
INGREDIENCIE:
- 1,5 kg zemiakov
- 1 klobása
- 100 g údenej slaniny
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g bryndze
- 150 ml mlieka
- 2 vajcia
- sol‘, korenie, rasca
- olej
POSTUP:
Zemiaky uvaríme v šupke. Slaninu pokrájame na pásiky, klobásu na kolieska, cibuľu na polmesiačiky a cesnak na drobno. Slaninu popražíme, pridáme klobásku a osmahneme ju. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, pokrájame na kolieska. Dni ohňovzdornej misy pokvapkáme olejom naukladáme tretinu zemiakov, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, na to opraženú klobásu a slaninu, cibuľu, cesnak a rozmrvenú bryndzu, nadrobno posekanú ci-bulu a cesnak. Postup opakujeme tak, aby vrchnú vrstvu tvorili zemiaky. Polejeme ich výpekom a dáme do vyhriatej rúry na 200°C, horný/dolný ohrev piecť asi 20 minút. V mlieku rozšľaháme vajíčka s trochou soli, zemiaky tým zalejeme a zapečieme ešte asi 15 minút do chrumkava. Dobrú chuť 😋