
Tento receptík nám opäť poslala jedna z Vás. Minulý rok sme robili ríbezľovú polievku a bola vynikajúca, tak sme sa odhodlali skúsiť aj túto. Je veľmi jednoduchá na prípravu a keďže nás čakali v chladničke dva “vandle” čerešní, nebolo o čom. Je dosť známa v Maďarsku, je osviežujúca a v týchto horúčavách padne vhod. My sme dali variť čerešne s plátkami citrónu a potom sa nám trošku “zgrcla”, takže kľudne dajte variť bez a po uvarení dochuťte citrónovou šťavou.
INGREDIENCIE
- 500g vykôstkovaných čerešní
- 100g cukru
- vanilka alebo vanilkový cukor
- 1 kl škorice
- trochu mletých klinčekov
- 3 šálky vody
- 1 zlatý klas
- 500ml smotany na varenie, alebo šľahačkovej smotany
- citrónová šťava
POSTUP
Čerešne varíme spolu s cukrom, vanilkou, škoricou a klinčekmi asi 20minút, potom pridáme zlatý klas, (môže byť aj maizena) rozmiešaný v smotane a spolu povaríme. Odložíme, dochutíme citrónovou šťavu a dáme vychladnúť. Najlepšia je z chladničky, dobrú chuť❤️