
Knedľa, to je môj taký boj, nikdy sa mi nevydarila. Potom som našla jeden recept a bola skvelá, ale keď som ju robila 2x už sa zase nevydarila. A tak som sa rozhodla ju robiť so starkou (lebo viete, keď sa opýtate na recept, tak proste trochu toho a to musíš vidieť atď.) všetko som si pekne odvážila a skúsila tu jej. No a čo Vám poviem, už robím len tu 🥰 Ja by som síce brala tie väčšie oká, ale Mana má zase radšej bez 🤷♀️😂 A aj keď si myslím, že každý máte ten svoj naj recept, aj tak ho sem hodím, možno sa niekomu zíde. Pekný deň🤗
INGREDIENCIE:
na 2 knedle potrebujete:
- 500g polohrubej múky
- 125ml vlažného mlieka
- 125ml vlažnej vody
- trošku cukru
- 21g čerstvého droždia
- 1 vajce
- soľ podľa chuti
POSTUP:
Z mlieka, cukru a kvasníc urobíme kvások a necháme ho asi 10 minút podkysnúť. Do misy nasypeme múku, pridáme kvások, vodu, soľ a vajce a vymiesime cesto. Necháme minimálne pol hodinu kysnúť, vytvarujeme 2 knedle a necháme pod vlhkou utierkou ešte takých 20 minút kysnúť. Ja si vytvarujem knedľu hneď, dám na vymastené sitko a nechám tam podkysnúť, kým sa nezdvojnásobí. Do hrnca dáme variť trochu vody, len toľko aby sa nám do nej knedľa neponorila. A keď sa voda varí, dáme na sitku knedľu a paríme zakryté 20 minút. Dávať pozor, keď vezmete preč pokrievku, aby Vám nenakvapkala voda na ňu. Vytiahnuť, popichať, natrieť troškou oleja, hotovo. Dobrú chuť 😋
