Skip to main content
Múčne jedlá

Slivkové perky

By 22. mája 202523 mája, 2025No Comments

INGREDIENCIE:

  • 400g deň vopred uvarených zemiakov v šupke
  • 400g polohrubej múky
  • trochu vody
  • soľ
  • slivky
  • mak
  • práškový cukor

POSTUP:

Na dosku si nasypeme múku, nastrúhame na ňu zemiaky, posolíme a miesime cesto. Po trošku prilievame vodu, kým nedosiahneme nelepivú konzistenciu. Rozdelíme na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme na kruh, v strede prehneme, naznačíme si stred a na spodnú polovicu naukladáme slivky. Vrchnou polovicou slivky zakryjeme, popritláčame a radielkom poprekrajujeme. Eventuálne vidličkou alebo prstami popritláčame okraje a odrezky bez sliviek, buď necháme tak, alebo ušúľame na šúľance. Varíme v slanej vode, kým nevyplávajú na povrch, prepláchneme studenou vodou, pokvapkáme olejom a posypeme makom s cukrom.

Dobrú chuť 😋

Video, ako na to