
🥕”rýchla polievka”🫛, alebo ako ju volala babička od @elsavonkrone „Hazafrcová“ nahádže a nafrcá kde, čo zo záhradky
tak som ju našla v jednom zošite. A veruže je hotová “cákom prásk”. Tam bola písaná mrazená zelenina, vtedy to ide ešte rýchlejšie, ale keďže sme v týždni “za pár korún”, pridávam čerstvú zeleninku. Tiež hrubú múku som zamenila za krupicu, s krupicou nám chutí lepšie. My sme vyrástli na dedine, za domom, pred domom, vedľa domu- všade bola záhrada, takže v našom prípade to bolo jedlo “za babku”. Ale už minule veľa ľudí komentovali, že zemiaky sú dnes už drahé🤷♀️. Tak v dnešnej dobe už asi lacné nie je nič, a keby sem dám vrelú vodu, aj pri nej by sa asi našli komentáre, že voda je dnes drahá☺️.
Ale ideme k receptu🥰
INGREDIENCIE
- 80g masla
- 80g krupice
- 2 vajcia
- 400g zeleniny
- 1,5-2 litre vývaru, alebo vody
- soľ, korenie, (vegetu, bujón), čo kto má rád
POSTUP
Zeleninu podľa chuti si nakrájame na drobno, prípadne použijeme mrazenú, mrkva s hráškom nám chutí najviac. Na masle opražíme krupicu. Vajíčka si rozbijeme a vidličkou rozšľaháme. Vylejeme na opraženú krupicu a miešame a miešame. Začne sa nám tvoriť taká krupicová praženica, také malé haluštičky, niečo zostane aj sypké, to nám nevadí, tým sa vlastne naša polievka zahustí. Zalejeme vývarom, pridáme zeleninu, osolíme a ochutíme podľa nášho gusta. Varíme do zmäknutia, trvá to nejakých 20minút.