
Macedónske pečivo plnené ovčím gréckym syrom, skúšala som ich aj s bryndzou, ale tá vyteká, takže neskúšajte, jedine, že by ste ju možno zmiešali s varenými zemiakmi? Neviem 🤷♀️ ale ako mi bryndza vytiekla, vznikol super snack-bryndzové čipsy 🤣 mooooc dobré 😋 Ale naspäť k tomuto pečivu 🥰 je mäkučké ako obláčik, nemusíte ani plniť, ale ten grécky syr tam urobí úplne super chuť, určite skúste. A tu je recept , pekný deň ❤️
INGREDIENCIE:
Na 8 uzlov, alebo 5-6 rohlíkov:
- 50ml mlieka
- 10g kvasníc
- 1/2 kl cukru
- 250g hladkej múky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 4 PL oleja
- 3 PL jogurtu 3,5%
- 1/2 bielka
- 1 kl soli
- 100g grécky ovčí syr ( s bryndzou to nefunguje-vytečie)
POSTUP
Z vlažného mlieka, kvasníc a cukru urobíme kvások, posypeme trochou múky a necháme podkysnúť. Do misy nasypeme múku, zmiešame ju s práškom do pečiva, pridáme olej, jogurt, soľ, bielko, premiešame a nakoniec pridáme kvások. Vymiesime cesto, rozdelíme ho na 5 až 8 častí, vytvarujeme bochníčky a pod utierkou ich necháme 20 minút podkysnúť. Rozohrejeme trúbu, horný/dolný ohrev na 200°C. Bochníky rozvaľkáme na kruh, alebo taký „trojuholník” dáme naň syr a zvinieme. Vytvarujeme uzol, alebo rožok, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej trúbe asi 20 minút. Najlepšie sú ešte teplé 🤤 Dobrú chuť 😋