
Tento koláč mám opäť od bývalej kolegyne, Roswithy z DDR😇. Nie je taký “bublaninový”, nadýchaný, skôr taká maslovejšia konzistencia a samozrejme, cuketu v ňom vôbec necítite. Dá sa urobiť s orechmi, makom, kokosom, na čo máte chuť. Robila som s veľkou šálkou 370ml, recept je na veľký plech 37x35cm, ale teda, ja som chcela skúsiť viac variant, tak som si cesto rozdelila na tri časti a piekla tri🤦♀️ kľudne môžete použiť menšiu šálku a robiť na menší plech s tromi vajíčkami. Stačí posypať cukrom, alebo poliať čokoládovou polevou. Ja som urobila makový s citrónovou polevou, orechový s rumovou a kokosový s hrozienkami s čokoládovou🥰
INGREDIENCIE
- 4 vajcia
- 1,5 šálky kryštálového cukru
- 1 PL vanilkového cukru
- 3 šálky múky (dala som 2 šálky hladkej, 1 polohrubej)
- 1 prášok do pečiva
- 1 kl sódy bikarbóny
- citrónovú kôru
- 250ml šľahačkovej smotany
- 3/4 šálky oleja
- 1 šálku mletých orechov, alebo nemletého maku, prípadne kokosu
- 2 šálky strúhanej cukety
POSTUP
Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme asi 40-50minút, podľa rúry. Ja som piekla na 160 stupňov s ventilátorom.